top of page

Veganska pannkakor utan gluten! Du måste prova!


Matiga, proteinrika enkla, billiga, mättande och goda pannkakor!


Ingredienser:

2 dl torkade mungbönor

2 dl okokt basmatiris (eller annat långkornigt ris)

1 krm gurkmeja

5 dl vatten

1 tsk salt & nymalen svartpeppar

Jag hade även spiskummin, färsk hackad chili & riven ingefära)

Rapsolja till stekning & 1 paket fryst bladspenat

Skölj och droppa av i en sil

Häll mungbönor och ris i en matberedare tillsammans med vattnet (5 dl)

Blanda till en silkeslen smet.

Tillsätt kryddorna.

Hätta upp oljan och grädda tunna pannkakor.


Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs bladspenaten, salta & peppra!

Lägg en sträng med bladspenat på pannkakan och rulla ihop.


Riktigt mättande och närande!

Servera en sallad till om så önskas!

Klicka här för att redigera text

bottom of page