
Vegolove
Inspirerande Utbildningar & Kurser i det Vegetariska & Veganska Köket

Veganska pannkakor utan gluten! Du måste prova!
Matiga, proteinrika enkla, billiga, mättande och goda pannkakor!
Ingredienser:
2 dl torkade mungbönor
2 dl okokt basmatiris (eller annat långkornigt ris)
1 krm gurkmeja
5 dl vatten
1 tsk salt & nymalen svartpeppar
Jag hade även spiskummin, färsk hackad chili & riven ingefära)
Rapsolja till stekning & 1 paket fryst bladspenat
Skölj och droppa av i en sil
Häll mungbönor och ris i en matberedare tillsammans med vattnet (5 dl)
Blanda till en silkeslen smet.
Tillsätt kryddorna.
Hätta upp oljan och grädda tunna pannkakor.
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs bladspenaten, salta & peppra!
Lägg en sträng med bladspenat på pannkakan och rulla ihop.
Riktigt mättande och närande!
Servera en sallad till om så önskas!
Klicka här för att redigera text